spot_img
32.8 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăArmata3 din marinarii ucrainieni reținuți de ruși băgați 2 luni la închisoare

3 din marinarii ucrainieni reținuți de ruși băgați 2 luni la închisoare

-

Trei marinari ucraineni, dintre cei 24 capturaţi duminică de gărzile de coastă ruse în largul Crimeii, au fost plasaţi marţi în arest preventiv pentru două luni, fiind acuzaţi de trecerea ilegală a frontierei ruse, conform unei decizii a unui tribunal din această peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, informează AFP.

- Reclama -

‘Pentru moment, trei persoane au fost plasate în arest preventiv până în data de 25 ianuarie’, a declarat agenţiei franceze de presă delegata pentru drepturile omului în Crimeea, Liudmila Liubina. Aceştia sunt marinarii Vladimir Varimez, Vladimir Bespalcenko şi Andrei Oprâsko, a precizat ea.

În total, 12 marinari ucraineni urmau să compară marţi în faţa unui judecător din Simferopol, capitala peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014, potrivit TASS. Restul dintre cei 24 de marinari ucraineni capturaţi în weekend urmează să fie prezentaţi miercuri în faţa tribunalului din Simferopol.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...