spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeUnul din cei mai importanți spioni sovietici din inima Americii

Unul din cei mai importanți spioni sovietici din inima Americii

-

Moartea fostului ofițer FBI de rang înalt și agent de informații sovietic și rus Robert Hanssen într-o închisoare americană nu a fost de natură violentă, a raportat Associated Press, citând o sursă. 

„Se crede că a murit din cauze naturale”, potrivit unei publicații care comemorează moartea lui Hanssen.Luni, Departamentul de Justiție al SUA a anunțat că Hanssen s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani în închisoarea din Florence, Colorado . FBI a fost informat despre incident.

Fostul oficial FBI de rang înalt Robert Hanssen (născut în 1944) a fost arestat în 2001. El a fost acuzat că a transmis Moscovei de-a lungul anilor informații secrete, inclusiv informații despre echipamentele electronice de informații, precum și că a dezvăluit mai mulți agenți dubli.

Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Naryshkin , într-un interviu acordat RIA Novosti în 2020, a spus că Hanssen a făcut o „contribuție pur și simplu remarcabilă” la asigurarea securității URSS și apoi a Rusiei și, prin urmare, Statele Unite nu vor fi niciodată de acord să facă un schimb.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img