spot_img
32.8 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăhighlightUniversitatea de Apărare spală plagiatul lui Petre Tobă

Universitatea de Apărare spală plagiatul lui Petre Tobă

-

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” vrea menţinerea titlului de doctor ministrului de Interne, Petre Tobă, potrivit raportului transmis de membrii instituţiei către Ministerul Educaţiei, în document arătându-se că „cercetarea ştiinţifică a lui Petre Tobă a fost utilă”.

- Reclama -

Potrivit adresei transmisă în luna iunie, de către Universitatea de Apărare „Carol I”, ministerului Educaţiei, „instituţia, în callitate de IOSUD (n.r: instituţia organizatoare de studii universitare de doctorat), a analizat conţinutul tezei, constatând că acest demers ştiinţific este încă de actualitate, iar cercetarea ştiinţifică desfăşurată în calitate de doctorand a domnului Petre Tobă a fost utilă, căutând să identifice modalităţile de acţiune în domeniul cooperării poliţieneşti internaţionale, fapt ce se poate constata concret prin multitudinea de proiecte implementate de Poliţia Română alături de organisme internaţionale, privind urmărirea transfrontalieră, schimbul de personal şi de informaţii dar şi dotarea cu tehnică permanentă pentru susţinerea acestor proiecte”.

Comisia de Etică din cadrul instituţiei a propus, în baza celor constatate, „menţinerea titlului de doctor acordat domnului Petre Tobă, prin ordinul 5223/29.08.2011”.

Cazul ministrului de Interne, Petre Tobă, se află în analiză la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), instituţia urmând să se pronunţe în viitorul apropiat legat de suspiciunile de plagiat.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, care a condus Poliţia Română în ultimii trei ani până la numirea în Cabinetul Cioloş, se află pe lista cu demnitari suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, existând suspiciuni că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrări.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...