Unirea folosită ca sperietoare în campania electorală din Moldova

0
119

În campania electorală din Republica Moldova, Unirea a devenit o adevărată sperietoare folosită împotriva candidatei Maia Sandu, transmite RFI.

Mai multe afișe răspândite în ultimele zile în capitala Republicii Moldova vorbesc despre ”intențiile” Maiei Sandu în eventualitatea câștigării alegerilor: reînființarea județelor în locul raioanelor și pregătirea unirii cu România, închiderea școlilor, primirea a zeci de mii de refugiați și legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

Afișeie sunt tipărite în galben, culoarea Maiei Sandu în campania electorală.

”Unioniștii din România se pregătesc de anexarea și lichidarea Moldovei în 2018. Maia Sandu, nefiind încă președinte, a declarat că în cazul unui referendum, ar vota pentru aderarea la România. În calitate de președinte, va continua proiectul Unirea de la cea mai înaltă tribună a țării”.

”Un nou pas spre Unire: guvernarea pregătește revenirea la județe, după modelul românesc. Prima etapă o reprezintă lichidarea primăriilor din satele o populație de sub 1000 de locuitori. A doua etapă – lichidarea primăriilor în localitățile cu o populație sub 5000 de locuitori.

Refugiații și problema familiei sunt alte două teme de atac la adresa candidatei pro-europene.

”În Europa au sosit circa 2,5 milioane de refugiați din Siria, Libia și alte țări din Orientul Apropiat, Africa și Asia. Europa geme de invazia migranților; crește nivelul de criminalitate – furturi, omoruri, violuri. La solicitarea UE, concomitent cu un eventual credit, Maia Sandu va deschide frontierele Moldovei pentru zeci de mii de migranți”.

”Comunitatea LGBT din Moldova și-a exprimat sprijinul pentru Maia Sandu în cursa prezidențială. Maia Sandu și-a exprimat recunoștința comunității LGBT pentru susținere la alegerile prezidențiale. După alegeri, pe teritoriul Republicii Moldova vor fi legalizate căsătoriile între persoane de același sex”.

”MAIA SANDU VA CEDA ȚARA DEVASTATĂ HOMOSEXUALILOR, REFUGIAȚILOR ȘI UNIONIȘTILOR”.