spot_img
22.7 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăAnalizeUNICA INSTITUȚIE DIN ROMÂNIA CARE FACE ASTA/ Consiliul Județean Cluj emite Certificate de...

UNICA INSTITUȚIE DIN ROMÂNIA CARE FACE ASTA/ Consiliul Județean Cluj emite Certificate de Urbanism digitale

-

Președintele Consiliul Județean Cluj, Alin Tișe (foto), a lansat marți, 17 mai 2022, platforma web: https://public.cluj.archi, dedicată emiterii, în format digital, a certificatelor de urbanism (CU).

- Reclama -

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj adeclarat că ”este un proiect pilot, primul și unicul de acest fel la nivel național, prin care digitalizăm un domeniu extrem de important din administrația publică: urbanismul. Într-o primă etapă, prin interoperabilitatea bazelor de date ale A.N.C.P.I., cetățenii pot aplica online pentru obținerea unui CU digital, cu valabilitate juridică. În cea de-a doua etapă, proiectul va fi extins și pentru autorizațiile de construire, astfel încât solicitantul să obțină întreaga documentație în cel mult 30 de zile și nu în trei luni cât e în acest moment. Ne dorim să revoluționăm interacțiunea administrație publică-cetățean iar clujenii să știe că pot să-și rezolve problema într-un singur loc, cu maximă rapiditate și eficiență”.

Implementarea, în premieră națională, a acestei soluții digitale „Ghișeu unic”, parte a proiectului european ”Smart Territory” derulat de Consiliul Județean, a fost posibilă ca urmare a încheierii unui protocol de cooperare cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (A.N.C.P.I.). Astfel, printr-un simplu click, aplicația informatică va interoga, în timp real, baza de date a A.N.C.P.I., fără a fi nevoie de alte documente, emailuri sau deplasări fizice la sediul instituției. În ceea ce privește termenul de emitere, Consiliul Județean își propune ca acesta să nu depășească 10 zile lucrătoare, față de cele 15 zile prevăzute acum de lege.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img