spot_img
7.1 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăhighlightUngaria vrea să RESPINGĂ în Parlament cotele obligatorii de migranţi

Ungaria vrea să RESPINGĂ în Parlament cotele obligatorii de migranţi

-

Guvernul Ungariei discută azi posibilităţile legale de respingere a cotelor de refugiaţi hotărâte în cadrul Uniunii Europene, transmite corespondentul Radio România Actualității la Budapesta.

- Reclama -

Soluţiile vor fi dezbătute apoi în Parlament.

Ungaria, Slovacia şi Cehia sunt împotriva relocării obligatorii a refugiaţilor, aflaţi acum în ţările din sudul Uniunii Europene.

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjartó, a anunţat că premierul Viktor Orbán i-a cerut ministrului justiţiei, László Trócsányi, să pregătească pentru şedinţa de astăzi a Guvernului de la Budapesta unele propuneri privind modul în care se va putea acţiona împotriva cotelor obligatorii de relocare a refugiaţilor, aprobate recent la Bruxelles.

Péter Szijjartó a declarat ieri că decizia a fost luată după unele consultări cu liderii partidelor parlamentare, iar Guvernul va elabora un proiect care să poată fi susţinut de majoritatea deputaţilor şi care va fi prezentat legislativului.

Autorităţile ungare anunţaseră anterior că sunt de acord cu iniţiativa Slovaciei de a sesiza Curtea Europeană de Justiţiei în cazul sistemului de cote obligatorii, dar vor decide dacă vor proceda în acelaşi mod doar după dezbateri în Parlament pe această temă.

De la începutul anului au intrat în Ungaria peste 318 mii de imigranţi, iar oamenii au continuat să sosească în grupuri şi în cursul zilei de ieri, la graniţa ungaro-croată, de unde au fost preluaţi de poliţişti şi transportaţi la frontiera cu Austria.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img