spot_img
8 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăAnalizeUngaria termină cei 230 de kilometri din Via Carpatica care trebuie să...

Ungaria termină cei 230 de kilometri din Via Carpatica care trebuie să treacă în România prin Drobeta Turnu Severin-Vânju Mare

-

În toamna acestui an în Ungaria va fi finalizată şi construcţia secţiunii de 230 de kilometri a Via Carpatica care trebuie să treacă prin România pe ruta Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Calafat, a anunțat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó.

- Reclama -

Autostrada Via Carpathia este de mai mulţi ani inclusă pe lista proiectelor internaţionale rutiere în care este implicată România. Ea apare de fapt şi pe site-ul Companiei de Autostrăzi, existând două variante de traseu. Ruta principală constă în construirea unei autostrăzi pe traseul Borş (la graniţa cu Ungaria, acolo unde trebuie să ajungă şi Autostrada Transilvania)-Oradea-Arad-Timişoara-Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Vânju Mare-Calafat (la graniţa cu Bulgaria). O parte din autostradă deja există, între Arad şi Lugoj. Lungimea totală a autostrăzii este de 462 km.

Proiectul a fost anunțat și de fostul ambasador american Adrian Zuckerman: ”Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi şi căi ferate, care să lege Constanţa, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaş pentru economiile României şi Poloniei, dar şi pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img