spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăExterneUngaria sprijină oficial marele miting de sâmbătă de la Târgu Mures: Autonomia...

Ungaria sprijină oficial marele miting de sâmbătă de la Târgu Mures: Autonomia Ţinutului Secuiesc este o cauză a tuturor maghiarilor

-

Secretariatul ungar de stat pentru politică naţională sprijină comemorarea şi marşul care va fi organizat sâmbătă la Târgu Mureş cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor, a transmis, vineri, agenţiei ungare de presă MTI, secretarul de stat Árpád János Potápi.

În comunicatul său, acesta a subliniat că scopul evenimentului este acela de a atrage atenţia asupra importanţei autonomiei Ţinutului Secuiesc.

- Advertisement -

Árpád János Potápi a accentuat faptul că guvernul ungar îşi menţine în mod clar poziţia conform căreia secuilor, la fel ca altor minorităţi etnice, li se cuvine autonomia. Ungaria este convinsă că diferitele forme de autonomie, pentru care există numeroase exemple în Europa, sunt garanţia supravieţuirii comunităţilor care trăiesc în minoritate, a scris acesta.

Potrivit secretarului ungar de stat, chestiunea autonomiei a unit maghiarii din Transilvania: UDMR, Partidul Civic Maghiar (PCM) şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) au semnat împreună, în ianuarie, o rezoluţie comună privind armonizarea conceptelor de autonomie.

- Advertisement -

János Árpád Potápi a spus că autonomia Ţinutului Secuiesc este o cauză a tuturor maghiarilor. Este important ca aceştia să atragă împreună atenţia asupra problemei, să comemoreze execuţia de la Târgu Mureş, la 10 martie 1854, a martirilor secui, respectiv, să participe în număr cât mai mare la marşul care va fi organizat cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img