spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeUngaria și Rusia au găsit o nouă rută pentru a furniza combustibil...

Ungaria și Rusia au găsit o nouă rută pentru a furniza combustibil nuclear centralei nucleare de la Paks prin Bulgaria și România ocolind Ucraina

-

Ungaria și Rusia au găsit o nouă rută pentru a furniza combustibil nuclear centralei nucleare de la Paks (NPP) prin Bulgaria și România, ocolind Ucraina, a declarat ministrul maghiar al afacerilor externe și al comerțului, Peter Szijjarto, în cadrul unei conferințe de presă, luni, la Sofia, în urma unei întâlniri cu omologul său bulgar Nikolay Milkov.

Furnizarea de combustibil rusesc a stației Paks pe calea ferată prin teritoriul ucrainean a devenit imposibilă în 2022 din cauza conflictului din Ucraina, a menționat Szijjarto, adăugând că de mai multe ori, combustibilul a fost transportat acolo cu avionul prin spațiul aerian al Belarusului, Poloniei și Slovaciei cu permisiunea conducerii UE, care a făcut o excepție de la interdicțiile sale.

- Advertisement -

În cele din urmă, „a fost găsită o nouă rută pentru a transporta combustibil nuclear din Rusia în Ungaria, prin Bulgaria și România”, a spus ministrul.

„Din decembrie anul trecut, combustibilul nuclear necesar pentru lucrările centralei nucleare din Ungaria a fost livrat rapid din Rusia prin Bulgaria și România pe calea ferată”, a menționat el. Combustibilul este transportat din Rusia în Bulgaria la bordul unei nave de marfă prin Marea Neagră.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img