spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăAnalizeUngaria și Rusia au găsit o nouă rută pentru a furniza combustibil...

Ungaria și Rusia au găsit o nouă rută pentru a furniza combustibil nuclear centralei nucleare de la Paks prin Bulgaria și România ocolind Ucraina

-

Ungaria și Rusia au găsit o nouă rută pentru a furniza combustibil nuclear centralei nucleare de la Paks (NPP) prin Bulgaria și România, ocolind Ucraina, a declarat ministrul maghiar al afacerilor externe și al comerțului, Peter Szijjarto, în cadrul unei conferințe de presă, luni, la Sofia, în urma unei întâlniri cu omologul său bulgar Nikolay Milkov.

- Reclama -

Furnizarea de combustibil rusesc a stației Paks pe calea ferată prin teritoriul ucrainean a devenit imposibilă în 2022 din cauza conflictului din Ucraina, a menționat Szijjarto, adăugând că de mai multe ori, combustibilul a fost transportat acolo cu avionul prin spațiul aerian al Belarusului, Poloniei și Slovaciei cu permisiunea conducerii UE, care a făcut o excepție de la interdicțiile sale.

În cele din urmă, „a fost găsită o nouă rută pentru a transporta combustibil nuclear din Rusia în Ungaria, prin Bulgaria și România”, a spus ministrul.

„Din decembrie anul trecut, combustibilul nuclear necesar pentru lucrările centralei nucleare din Ungaria a fost livrat rapid din Rusia prin Bulgaria și România pe calea ferată”, a menționat el. Combustibilul este transportat din Rusia în Bulgaria la bordul unei nave de marfă prin Marea Neagră.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img