spot_img
14.5 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăAnalizeUngaria se răstește la Estonia: INACCEPTABIL

Ungaria se răstește la Estonia: INACCEPTABIL

-

Ambasadorul Estoniei a fost convocat la Ministerul de Externe ungar în legătură cu remarci „inacceptabile” ale politicienilor estoni criticând Ungaria, a anunţat marţi secretarul de stat în minister responsabil pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, citat de agenţia MTI.

Tamas Menczer a declarat într-un video pe Facebook că l-a informat pe ambasadorul Estoniei despre poziţia Ungariei în legătură cu războiul din Ucraina şi i-a spus că „criticile fără temei şi false” la adresa Ungariei sunt „inacceptabile”.

- Advertisement -

Poziţia Ungariei în ceea ce priveşte războiul este axată pe pace, a subliniat el. „Suntem de partea păcii”, a adăugat el, afirmând că pacea este singura soluţie pentru ameninţările fizice, provocările economice şi criza economică şi energetică.

Menczer a mai spus că l-a informat pe ambasadorul Estoniei că Ungaria desfăşoară cea mai mare acţiune umanitară din istoria sa în legătură cu Ucraina.

- Advertisement -

Aproximativ un milion de refugiaţi au fost primiţi de Ungaria din Ucraina şi cei care decid să rămână primesc ajutor pentru a-şi găsi de lucru şi trimite copiii la şcoală, a declarat el. Guvernul Ungariei este gata să reconstruiască un spital şi o şcoală în Ucraina şi continuă să furnizeze ajutor umanitar ţării vecine, a adăugat el.

Ungaria este alături de Ucraina şi sprijină suveranitatea teritorială şi integritatea Ucrainei, a spus Menczer.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img