spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAnalizeUngaria se laudă că este pe primul loc în Europa în sprijinirea...

Ungaria se laudă că este pe primul loc în Europa în sprijinirea culturii

-

Într-un interviu video dat publicităţii cu ocazia Zilei culturii maghiare, Miklós Kásler, ministrul ungar al resurselor umane, a vorbit despre dezvoltarea instituţională în domeniul culturii, a cărei anvergură este fără precedent în istoria Ungariei de la compromisul austro-ungar din 1867 – a comunicat Ministerul Resurselor Umane sâmbătă agenţiei ungare de presă MTI.

“În comparaţie europeană, în ultimii patru ani guvernul ungar a cheltuit cei mai mulţi bani, raportat la GDP, pentru sprijinirea culturii” – citează comunicatul declaraţia lui Miklós Kásler. 

În legătură cu sprijinul financiar semnificativ alocat actorilor din sfera culturală, el a subliniat că interpreţii au beneficiat în perioada epidemiei de un sprijin de 1 miliard de forinţi (2,8 milioane de euro) anul trecut, iar anul acesta suma se ridică la 2 miliarde de forinţi (5,6 milioane de euro). 

“Cultura maghiară nu are niciun domeniu în care să nu fi apărut subvenţii” – a subliniat ministrul, adăugând că guvernul nu a acordat artiştilor ajutoare, ci a încheiat contracte de prefinanţare cu ei.

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...