spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeUngaria respinge noua propunere pro-migraţie a Bruxelles-ului

Ungaria respinge noua propunere pro-migraţie a Bruxelles-ului

-

Ungaria respinge regulamentul de criză al pachetului UE privind migraţia şi azilul, deoarece deschide încă o uşă, creează încă o posibilitate pentru ca şi mai mulţi imigranţi să ajungă ilegal în Europa – a declarat joi, la Bruxelles, Bence Rétvári, secretar de stat în cadrul ministerului de interne al Ungariei.

- Reclama -

Luând cuvântul la reuniunea miniştrilor de interne din UE pe tema reformei pachetului UE privind migraţia şi azilul, Bence Rétvári a declarat că legislaţia actuală, dacă va fi adoptată, va determina viitorul Europei, compoziţia populaţiei sale, securitatea şi competitivitatea economică pe termen lung, pe mai multe generaţii. Ungaria respinge această nouă propunere pro-migraţie a Bruxelles-ului – a subliniat el.

Situaţia din Lampedusa (Italia) – a evidenţiat secretarul de stat – a arătat unde a dus lipsa unei protecţii eficiente a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

“Nu dorim ca aceste condiţii constatate în Lampedusa sau în centrul de primire din Presevo (Serbia) să devină caracteristice pentru tot mai multe zone şi ţări de pe continentul european” – a spus el.

Secretarul de stat a precizat: Ungaria consideră important ca, în chestiuni strategice precum pachetul UE privind migraţia, deciziile să fie luate pe baza consensului statelor membre şi să nu fie decizii calitative adoptate prin ocolirea unor ţări. Potrivit spuselor sale, dacă Consiliul UE ar lua totuşi o asemenea decizie, ar pune statele membre într-o poziţie dificilă, deoarece situaţiile de criză care se pot crea vor trebui gestionate de acestea. Până acum, în acest an, Ungaria a oprit deja 135 000 de migranţi la graniţa sa sudică, o cifră mai mare decât totalul anual înregistrat în urmă cu doi ani – a reamintit el.

Bence Rétvári a declarat: este clar că regulamentul ar fi un “magnet pentru migranţi”, adică ar veni şi mai multe persoane în Europa în mod ilegal. Regulamentul nu va trata problema şi nu va reduce migraţia ilegală – a subliniat el.

“Nu putem permite ca adoptarea acestui pachet să predea managementul migraţiei în mâinile traficanţilor de persoane. Trebuie să fim de partea legii, să reducem traficul de persoane, să nu ne ocupăm doar de legalizarea statutului persoanelor introduse ilegal în Europa” – a declarat Rétvári, adăugând: Ungaria consideră că acest regulament agravează problema în loc să o rezolve.

“Să protejăm securitatea europeană şi unitatea europeană, să nu adoptăm un regulament care va înlocui Europa actuală cu o lume mai nesigură şi mai periculoasă” – a adăugat secretarul de stat al Ministerului de Interne din Ungaria în luarea sa de cuvânt.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img