spot_img
0.9 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăActualitateUngaria plafonează prețurile la făină, zahăr, ulei de floarea-soarelui, lapte, carne de...

Ungaria plafonează prețurile la făină, zahăr, ulei de floarea-soarelui, lapte, carne de porc și piept de pui la nivelul din octombrie

-

Guvernul maghiar va impune o reducere a prețurilor la șase alimente de bază, spre exemplu făină sau zahăr, începând cu 1 februarie.

- Reclama -

Declarația a fost făcută miercuri de către premierul Viktor Orbán în contextul unui anunț legat de ultimele măsuri privind combaterea inflației în creștere. Viktor Orbán, care va avea de înfruntat o competiție dificilă în cadrul alegerilor din 3 aprilie, a precizat că prețurile pentru făină, zahăr, ulei de floarea-soarelui, lapte, carne de porc și piept de pui trebuie să fie micșorate până la cele practicate la mijlocul lunii octombrie.

Orbán a declarat că Ungaria protejează familiile. “Am reuşit să frânăm creşterea preţului benzinei, am introdus o plafonare a dobânzii creditelor ipotecare şi avem o politică de reducere a cheltuielilor cu utilităţile, ceea ce înseamnă că familiile din Ungaria beneficiază de energie la un preţ fix, lucru care le protejează”, a spus premierul.

Ungaria a stabilit deja un preţ maxim pentru benzina 98, care nu trebuie să depăşească 1,35 euro pe litru.

Deşi electricitatea avea deja un preţ maxim în Ungaria începând din 2013, recenta majorare a preţurilor la energie la nivel mondial are un efect secundar în ţara centro-europeană, mai scrie EFE.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img