spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeUngaria pierde 10 miliarde de euro din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei

Ungaria pierde 10 miliarde de euro din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei

-

Politica de sancţiuni nu este o chestiune de principiu, deoarece în urma acesteia, preţurile la energie au crescut vertiginos, iar asta înseamnă un deficit anual de 10 miliarde de euro pentru economia maghiară, a declarat premierul ungar Viktor Orbán, vineri, la Budapesta, la Conferinţa Permanentă Maghiară (Máért).

- Reclama -

Prim-ministrul a explicat că din această sumă, 6 miliarde de euro sunt un minus care “este băgat pe gâtul” economiei, iar 4 miliarde de euro, un minus al bugetului de stat.

Orbán a subliniat că aceasta este o sumă pe care ţara nu o poate folosi în scopuri sociale, precum majorările de salarii sau reducerile de impozite şi taxe. Din acest punct de vedere, politica anti-sancţiuni a Ungariei nu pare una exagerată, a subliniat şeful guvernului de la Budapesta.

Premierul maghiar a subliniat că planul strategic potrivit căruia printr-o organizare corespunzătoare a Europei Centrale naţiunile central-europene ar putea reprezenta un factor european important, iar influenţa lor să nu fie determinată de relaţia lor cu state mai mari, se află astăzi mai departe de realitat

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img