spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalizeUngaria nu va ceda în fața UE, afirmă ministrul maghiar de externe

Ungaria nu va ceda în fața UE, afirmă ministrul maghiar de externe

-

Ungaria nu va ceda teren în ceea ce priveşte politicile care au determinat Uniunea Europeană să-i impună penalităţi financiare şi să demareze proceduri legale împotriva a ceea ce Bruxelles-ul a catalogat drept încălcări ale valorilor comunitare, a declarat şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, în cadrul unui interviu pentru Associated Press oferit în marja Adunării Generale a ONU desfăşurate la New York.

- Reclama -

„Noi nu facem compromisuri asupra acestor probleme pentru că suntem o ţară suverană, o naţiune suverană. Şi nimeni, nici măcar Comisia Europeană, nu ne poate şantaja privind aceste politici”, a declarat Szijjarto.

Conform AP, în fruntea listei politicilor guvernamentale controversate se află o lege despre care Bruxelles-ul susţine că încalcă drepturile fundamentale ale comunităţii LGBT. Această lege a determinat executivul european să întârzie miliarde de euro destinate Ungariei în cadrul măsurilor de relansare economică, o decizie pe care Szijjarto a catalogat-o drept „pur politică” şi drept un „şantaj”. Această lege, susţine diplomatul ungar, este menită să-i protejeze pe copii de pedofili şi de „propaganda homosexuală”.

„Nu vom face compromisuri cu privire la viitorul copiilor noştri”, a declarat Szijjarto pentru AP.

Legea, care a trecut în luna iunie, face ilegală promovarea sau prezentarea operaţiilor de schimbare de sex şi a homosexualităţii pentru minori sub 18 ani în conţinutul media. Legea prevede totodată şi pedepse mai dure pentru pedofilie. Criticii acestei legi susţin că amestecă pedofilia cu homosexualitatea şi că stigmatizează minorităţile sexuale, adaugă AP.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...