spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriUngaria nu cedează ultimatumului dreptei europene

Ungaria nu cedează ultimatumului dreptei europene

-

Budapesta nu intenţionează „să cedeze” în faţa ultimatumului liderului dreptei europene, Manfred Weber, către premierul Viktor Orban de a-şi modifica poziţiile naţionaliste dacă doreşte să evite o excludere din Partidul Popular European (PPE), a anunţat miercuri guvernul ungar, relatează AFP.

- Reclama -

„Există un lucru care este mai important decât disciplina de partid, este apărarea valorilor creştine europene şi oprirea imigraţiei. Nu putem ceda asupra acestor lucruri”, a postat pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului conservator, Zoltan Kovacs.

Într-o scrisoare deschisă către preşedintele PPE, Joseph Daul, Manfred Weber, care va conduce lista formaţiunii pentru alegerile europene şi este favorit să-i urmeze lui Jean-Claude Juncker în fruntea Comisiei Europene, a pus marţi mai multe condiţii pentru ca Fidesz să rămână membru al PPE.

El a făcut apel în primul rând la Budapesta să pună capăt „imediat (…) unei campanii de fake news împotriva lui Jean-Claude Juncker”, membru al PPE ca şi Orban.

În această campanie lansată luna trecută şi în care s-au folosit panouri de afişaj, Fidesz acuza Bruxellesul şi pe miliardarul american George Soros că susţin imigraţia, al cărei cel mai mare duşman este Orban.

Pe fondul acestei noi provocări, 12 partide membre ale PPE au solicitat oficial luni „excluderea sau suspendarea” Fidesz, o măsură care potrivit lui Manfred Weber va figura pe ordinea de zi a unei reuniuni de la 20 martie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...