spot_img
23.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăAnalizeUngaria mută la granița cu România: Continental și a doua capitală

Ungaria mută la granița cu România: Continental și a doua capitală

-

Cea de-a şaptea fabrică a Grupului Continental din Ungaria va fi construită în Debrecen, piatra de temelie a investiţiei de 100 de milioane de euro (464,5 milioane lei) a fost plasată luni, în zona industrială de Sud din apropierea aeroportului, transmite agenția maghiară MTI.

Levente Magyar, secretar de stat în Ministerul ungar al afacerilor externe şi al comerţului exterior, a numit investiţia o piatră de hotar susţinută de guvernul ungar într-un procent de 34,5%, cu 10,6 miliarde forinţi (151,4 milioane lei).
- Reclama -

Secretarul de stat a vorbit cu apreciere despre dezvoltarea economică din ultimii ani care caracterizează oraşul şi, în opinia sa, nicio regiune a ţării nu s-a dezvoltat într-o asemenea măsură ca Debrecen şi împrejurimile lui.

În acelaşi timp, guvernul ungar – potrivit secretarului de stat – are un plan mai ambiţios pentru Debrecen ca să devină nu doar un centru al industriei auto, ci pe termen mediu, dar chiar şi pe termen scurt “să devină a doua capitală a ţării în oricare domeniu al vieţii”.

Levente Magyar a subliniat că trebuie realizat ca aeroportul din Debrecen să devină cel mai important aeroport din regiune, cu cea mai mare cifră de afaceri, pentru care guvernul oferă tot sprijinul.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...