spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeUngaria mută cu India: Sateliţii indieni sunt susţinuţi de sisteme de comunicaţii...

Ungaria mută cu India: Sateliţii indieni sunt susţinuţi de sisteme de comunicaţii maghiare

-

Deschiderea către est reprezintă o adevărată poveste de succes, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, vineri, în Delhi, la forumul de afaceri India-Ungaria.

Péter Szijjártó a spus că la baza deschiderii către est s-au aflat motive economice şi ideea potrivit căreia rolul estului va continua să crească. Faptul care demonstrează că această strategie a fost corectă îl reprezintă creşterea economică fantastică, a spus oficialul ungar.

- Advertisement -

În 12 ani, rata exporturilor estice a crescut cu 45%, comerţul dintre Ungaria şi est a crescut cu 48%, iar 60% din capitalul străin investit în Ungaria a provenit din est, a adăugat şeful diplomaţiei ungare.

La forumul deschis împreună cu Meenakashi Lekhi, ministru de stat indian responsabil cu comerţul, ministrul ungar de externe a relatat că schimburile comerciale dintre Ungaria şi India au înregistrat record după record, anul trecut atingând – după o creştere de 26% – valoarea de 1 miliard de dolari.

- Advertisement -

“Luând în considerare aceste date, putem spune că economia Ungariei a participat serios la creşterea economiei din India”, a spus Szijjártó. 

Potrivit oficialului ungar, din cauza distanţei geografice semnificative dintre cele două ţări, cele două guverne au patru sarcini, iar dacă acestea vor putea fi îndeplinite, nu mai depinde decât de oamenii de afaceri dacă vor profita sau nu de oportunităţi.

Una dintre sarcinile evidenţiate de ministrul maghiar este relaţia bună dintre guverne, o relaţie bazată pe respect reciproc. Szijjártó a menţionat că la izbucnirea războiului dintre Rusia şi Ucraina, guvernul maghiar a oferit ajutor ca 6218 de cetăţeni indieni să poată părăsi în siguranţă regiunea. În plus, 1257 de studenţi indieni au aplicat la programul de burse pentru învăţământul superior din Ungaria, iar în urma programului general de burse, două sute de studenţi indieni beneficiază de oportunitatea de a studia în cadrul universităţilor maghiare.

Următoarele două condiţii sunt încheierea de contracte şi un acord cu privire la termenii financiari, a spus Szijjártó. Ministrul a anunţat că Eximbank a deschis o linie de credit de 560 de milioane de euro pentru a se putea profita de oportunităţile de afaceri între Ungaria şi India.

Péter Szijjártó a subliniat, de asemenea, că în India apar tot mai multe companii maghiare. Ca exemplu, a menţionat succesul pe piaţa din India a unei companii maghiare de băuturi energizante, respectiv a menţionat faptul că sistemul de securitate al aeroportului din Mumbai a fost instalat tot de o companie maghiară, la fel cum şi sateliţii indieni sunt susţinuţi de sisteme de comunicaţii maghiare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img