spot_img
32.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalizeUngaria, lider european al industriei de automobile electrice

Ungaria, lider european al industriei de automobile electrice

-

Cea mai mare capacitate de producţie de acumulatoare din lume s-a creat în Ungaria, datorită investiţiilor marilor companii sud-coreene care au făcut din Ungaria lider european al industriei de automobile electrice – a declarat vineri Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior.

- Reclama -

Potrivit comunicatului emis de minister, în cadrul lansării investiţiei a companiei de industrie metalurgică KTS Metalltechnik, la Bátonyterenye, ministrul a declarat că dezvoltările legate de reînnoirea revoluţionară a industriei automobile sunt remarcabile din punctul de vedere al rezultatelor economiei ungare. După cum a spus, vântul reînnoirii bate dinspre est, companiile de vârf din domeniu investesc rând pe rând în Europa, iar Ungaria s-a lansat cu succes în competiţia pentru aceste investiţii. 

El a subliniat că avantajul acestei evoluţii nu constă doar în miile de locuri de muncă noi, în traiectoria de creştere semnificativă sau în creşterea constantă a nivelului tehnologiei – ea creează o oportunitate de dezvoltare remarcabilă şi pentru întreprinderile mici şi mijlocii locale, care se pot alătura lanţurilor de furnizori. 

Ministrul a subliniat: acesta este şi obiectivul dezvoltării în valoare de 450 de milioane de forinţi (1,18 milioane de euro) a companiei KTS Metalltechnik, de proprietate ungară, la care statul contribuie cu 245 de milioane de forinţi (642,6 mii de euro), ajutând astfel la înfiinţarea a 30 de locuri de muncă. 

Péter Szijjártó consideră că Ungaria a devenit “unul din liderii mondiali în noua eră a industriei automobile”, menţionând ca un exemplu faptul că, în 2010, Ungaria a fost doar pe locul 35 în lume în privinţa exportului de acumulatoare, în timp ce astăzi se află pe locul al 5-lea.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...