spot_img
36 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeUngaria impune obligaţia de notificare asupra exporturilor de cereale

Ungaria impune obligaţia de notificare asupra exporturilor de cereale

-

Potrivit unei decizii a Guvernului ungar, până la data de 15 mai 2022, grâul, secara, orzul, ovăzul, porumbul, soia şi floarea soarelui destinate exportului de pe teritoriul Ungariei trebuie să fie notificate în prealabil, de către persoana sau întreprinderea care planifică exportul, Oficiului Naţional pentru Siguranţa Alimentelor din Ungaria (Nébih), a anunţat, duminică, Nagy István, ministrul ungar al agriculturii.

- Reclama -

Potrivit comunicatului remis de Ministerul ungar al Agriculturii agenţiei ungare de presă MTI, István Nagy a declarat că preţurile cerealelor şi ale furajelor au crescut brusc din cauza dispariţiei a acestor produse ucrainene de pe piaţă. În plus, din cauza temerilor de penurie, cererea din străinătate pentru achiziţionarea de produse agricole din Ungaria este în creştere. 

Potrivit lui István Nagy, dacă exportul produselor agricole declarate ar periclita sau ar pune în pericol securitatea aprovizionării interne, statul îşi poate exercita dreptul de preemţiune sau de cumpărare. Astfel, statul ungar va informa solicitantul, în termen de 30 de zile, despre intenţia sa de a-şi exercita drepturile respective. Obligaţia de notificare nu se aplică exporturilor de pe teritoriul Ungariei ca transport de tranzit şi în cazul ajutoarelor umanitare.

Hotărârea de guvern, publicată în numărul 422/2022 al Monitorului Oficial al Ungariei, are ca scop menţinerea culturilor agricole pe piaţa internă în măsura necesară pentru securitatea aprovizionării interne cu furaje şi alimente. Vânzarea sau exportul în străinătate să nu pericliteze în niciun fel sau să pună în pericol aprovizionarea crescătorilor de animale şi consumatorilor autohtoni, a declarat ministrul ungar al agriculturii în comunicat.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...