spot_img
22.9 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalize"Ungaria este singura ţară din lume în care vor avea fabrici toate...

„Ungaria este singura ţară din lume în care vor avea fabrici toate cele trei mari companii germane producătoare de autovehicule premium”

-

În ciuda crizei, anul trecut a fost cel mai bun an pentru economia ungară de după schimbarea regimului; în plus, anul acesta vor fi lansate, respectiv încheiate o serie de proiecte de dezvoltare, printre care şi noua fabrică BMW de la Debrecen, ceea ce promite ca anul 2022 să fie unul şi mai bun, a declarat, vineri, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, la Debrecen conform agenției maghiare de știri MTI.

- Reclama -

Potrivit comunicatului ministerului, în declaraţia dată pe terenul de la Debrecen pe care va fi ridicată fabrica BMW, Szijjártó a amintit, că anul trecut, pe lângă creşterea economică de peste 7% a fost înregistrat un record şi în domeniul investiţiilor, al ocupării forţei de muncă şi al exporturilor. 

Şeful diplomaţiei ungare a subliniat că investiţia de un miliard de euro a BMW va crea 1000 de noi locuri de muncă la Debrecen.

Politicianul a relatat că în acest loc, în 2020 şi în 2021 se mai lucra la dezvoltarea infrastructurii, însă anul acesta va începe ridicarea clădirilor prevăzute în proiect. Astfel, în 2025 va putea începe producţia unui nou model de autovehicul, complet electric, care nu se regăseşte încă în oferta BMW, a spus Szijjártó.

Ministrul a subliniat că tot ceea ce Guvernul Ungariei a promis investitorilor a fost îndeplinit la timp, respectiv va fi îndeplinit la timp: lucrările cu utilităţile au fost finalizate, iar dezvoltarea drumurilor urbane este realizată în proporţie de 80%. 

Péter Szijjártó a subliniat că, pe lângă Germania şi China, Ungaria este singura ţară din lume în care vor avea fabrici toate cele trei mari companii germane producătoare de autovehicule premium. A subliniat, de asemenea, că investiţia BMW va da un nou impuls rolului de lider pe care Ungaria îl are în tranziţia industriei auto către autovehiculele electrice, ceea ce va asigura creşterea pe termen lung a economiei.

Péter Szijjártó a subliniat , totodată, că pentru a câştiga investiţia a fost necesar ca în ultimii ani Ungaria să construiască cel mai competitiv mediu investiţional din Europa, bazat pe stabilitate politică, pe o forţă de muncă excelent pregătită şi pe cele mai mici taxe aferente muncii din Europa.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...