spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăEconomieComertUngaria după ce a semnat cu GAZPROM: Rusia urmează o politică "expansionistă"...

Ungaria după ce a semnat cu GAZPROM: Rusia urmează o politică „expansionistă” în Europa de Est

-

Rusia urmează o politică „expansionistă” în Europa de Est, ceea ce nu înseamnă neapărat că încearcă să destabilizeze țările din regiune, a declarat joi șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters.

„Politica rusă este expansionistă, nu agresivă”, a afirmat Janos Lazar în cadrul unei conferințe de presă la Budapesta, în reacție la remarci făcute ceva mai devreme de președintele american Donald Trump, aflat în vizită la Varșovia.

- Advertisement -

Într-un discurs susținut în capitala poloneză, Trump a calificat Polonia drept un aliat exemplar în apărarea față de „comportamentul destabilizator” al Rusiei.

Întrebat dacă Rusia încearcă să destabilizeze regiunea sa, oficialul ungar a replicat: „E greu de spus. Este o mare competiție între America și Rusia pentru a destabiliza anumite țări”.

- Advertisement -

„Ungaria trebuie să-și mențină stabilitatea și suveranitatea în fața amândurora, dar în același timp trebuie notat că Ungaria este membră a NATO și trebuie să fie întotdeauna un aliat apropiat al Americii”, a concluzionat Janos Lazar.

Guvernul de dreapta al premierului ungar Viktor Orban a semnat miercuri un acord cu compania rusă Gazprom pentru conectarea țării sale la gazoductul TurkStream până la finele lui 2019, amintește Reuters.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img