spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeUngaria atentă la criza slovacă: Se doreşte trimiterea la închisoare a liderului...

Ungaria atentă la criza slovacă: Se doreşte trimiterea la închisoare a liderului opoziţiei

-

În Ungaria urmărim cu atenţie evenimentele politice interne neobişnuite care au loc în prezent în Slovacia, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, sâmbătă, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Şeful diplomaţiei ungare a spus că, potrivit ştirilor, se doreşte trimiterea la închisoare a liderului opoziţiei slovace, ceea ce face necesară acordarea unei atenţii mai mari ca de obicei.

- Advertisement -

Politicianul maghiar a făcut declaraţii după ce o unitate specială a poliţiei din Slovacia, Agenţia Naţională Slovacă de Combatere a Infracţionalităţii (NAKA), a demarat o anchetă împotriva lui Robert Fico, fostul prim-ministru slovac şi actualul preşedinte al partidului Direcţia – Social-Democraţia (Smer-SD), aflat acum în opoziţie, respectiv împotriva fostului ministru de Interne, Robert Kalinák. 

Cei doi politicieni slovaci sunt suspectaţi de înfiinţarea şi sprijinirea unui grup infracţional, de abuz în serviciu, respectiv de punerea repetată în pericol a unor secrete comerciale, bancare, poştale, de telecomunicaţii şi fiscale.

- Advertisement -

La o conferinţă de presă care a avut loc sâmbătă, Robert Fico a considerat acuzaţiile nefondate şi a catalogat această acţiune ca fiind o răzbunare politică.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img