spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăExterneUngaria, ATAC DUR la șeful Comisiei Europene: PRINCIPIUL PROSTIEI

Ungaria, ATAC DUR la șeful Comisiei Europene: PRINCIPIUL PROSTIEI

-

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vede poporul ca pe o amenințare la adresa democrației, a declarat sâmbătă ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, potrivit MTI conform Agerpres.

Reacția șefului diplomației ungare vine după ce Juncker a declarat, într-un interviu apărut sâmbătă în cotidianul austriac Kurier, că securitatea legală din Uniunea Europeană ar fi pusă în pericol dacă statele membre ar organiza referendumuri privind fiecare decizie a Consiliului UE și a Parlamentului European, făcând referire la scrutinul popular pe care îl va organiza Ungaria asupra principiului cotelor de refugiați propus de Bruxelles.

- Advertisement -

Președintele CE a reiterat de asemenea că această schemă de cote de refugiați ce ar trebui împărțiți între statele membre ale UE se bazează pe principiul solidarității.

În replică, Szijjarto a afirmat că această schemă de cote „se bazează pe principiul prostiei” și că „poporul ungar are dreptul să își exprime opinia asupra chestiunilor esențiale”.

- Advertisement -

Cetățenii ungari au în mod special dreptul să își exprime opinia atunci când „atacuri teroriste și crime” comise „de imigranți incapabili să se integreze” în societate au devenit un fapt zilnic în Europa, a adăugat ministrul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img