spot_img
-3.5 C
București
marți, ianuarie 25, 2022
AcasăMureșUngaria anunță extinderea reducerii cheltuielilor cu utilitățile la companiile mici și administrația...

Ungaria anunță extinderea reducerii cheltuielilor cu utilitățile la companiile mici și administrația publică locală

-

Unul dintre cele mai importante instrumente ale guvernului în lupta împotriva inflaţiei este menţinerea reducerii cheltuielilor cu utilităţile şi extinderea acesteia asupra sectorului micilor întreprinzători şi asupra administraţiei publice locale, a declarat Gergely Gulyás, ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului ungar, joi, în cadrul sesiunii de informare a guvernului.

Potrivit ministrului, “preţurile la energie s-au dezlănţuit” în lume, de aceea este important ca preţul de piaţă al energiei electrice, care a cunoscut poate cea mai mare creştere, să nu fie impus consumatorilor.

El a mai spus că reducerea cheltuielilor cu utilităţile va fi disponibilă şi pentru micii întreprinzători ungari, astfel companiile care au o cifră de afacere anuală netă sau un total de bilanţ anual de până la 4 miliarde de forinţi (11 milioane de euro) şi au până la 10 angajaţi vor beneficia de serviciul universal. Ministrul a adăugat că serviciul universal va fi pus la dispoziţie şi administraţiilor locale, deoarece se constată o cerere semnificativă în acest sens din partea autorităţilor locale.

Gulyás a afirmat, de asemenea, că există speranţa ca inflaţia din Ungaria să se reducă datorită menţinerii şi extinderii reducerii cheltuielilor cu utilităţile şi ca la sfârşitul anului viitor “să se revină la normal”. El a menţionat că există incertitudini în acest sens, dar guvernul este încrezător că măsurile adoptate vor contribui la o creştere moderată a inflaţiei în Ungaria.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială