Ungaria acuză România că o aruncă în brațele Rusiei

0
286
BUDAPEST, HUNGARY - FEBRUARY 17: Russian President Vladimir Putin (C) and Hungarian Prime Minister Viktor Orban (R) arrive to speak to the media following lengthy talks at Parliament on February 17, 2015 in Budapest, Hungary. Putin is in Budapest on a one-day visit, his first visit to an EU-member country since he attended ceremonies marking the 70th anniversary of the D-Day invasions in France in June, 2014. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Amânarea de către ExxonMobil și OMV Petrom a deciziei finale de investiție în proiectul offshore de extracție de gaze naturale Neptun Deep din apele teritoriale românești ale Mării Negre constituie o „problemă uriașă” pentru Ungaria, a declarat, pentru Bloomberg, ministrul de Externe de la Budapesta, Peter Szijjarto. După cum a relatat Profit.ro, Manfred Leitner, membru al board-ului OMV, compania-mamă a OMV Petrom, a declarat recent că lipsa politicilor fiscale și de reglementare adecvate din România a descurajat grupul austriac în a lua decizia finală de investiție în Neptun Deep, transmite Profit.ro.

Ministrul de Externe al Ungariei a arătat că, în acest context, solicitarea autorităților americane ca Ungaria să își diversifice sursele de aprovizionare cu energie și să își reducă dependența de Rusia este blocată de mai multe state aliate din Uniunea Europeană și NATO, respingând criticile potrivit cărora Budapesta încearcă să strângă legăturile cu Moscova.