spot_img
27.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeUngaria acuză isteria din cazul Ucrainei: Nu dorim să devenim victimele unui...

Ungaria acuză isteria din cazul Ucrainei: Nu dorim să devenim victimele unui conflict între Est şi Vest

-

Ungaria se opune oricărei măsuri care ar conduce la escaladarea situaţiei din Ucraina şi sprijină orice măsură care va contribui la soluţionarea conflictului pe calea tratativelor – a declarat luni, la Bruxelles, ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó.

- Reclama -

Potrivit unui comunicat al Ministerului ungar de Externe, Péter Szijjártó a accentuat că trebuie evitat un nou război rece, respectiv o escaladare a unei atmosfere de război rece, care ar avea consecinţe tragice pentru Europa Centrală. „Nu dorim să devenim victimele unui conflict între Est şi Vest” – a afirmat Péter Szijjártó, care a adăugat că de acest lucru trebuie să ţină cont toată lumea. Ministrul ungar de externe a precizat că Guvernul Ungariei se opune oricărei măsuri care ar duce la agravarea situaţiei şi sprijină eforturile diplomatice pentru soluţionarea conflictului pe calea negocierilor, în locul transmiterii de mesaje. „Ar fi bine să se pună capăt generării de isterie” – a subliniat şeful diplomaţiei ungare. Referitor la impunerea de noi sancţiuni, Péter Szijjártó şi-a exprimat opinia că ar fi bine să se analizeze care au fost efectele sancţiunilor de până acum şi cum au evoluat relaţiile economice ale unor state cu Rusia. Péter Szijjártó a subliniat că Europa Centrală este dependentă de energia provenită din Rusia şi a accentuat că la menţinerea actualei situaţii, „un rol foarte mare îl au aceia care acum solicită vehement introducerea unor sancţiuni”. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...