spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalize"Ungaria a devenit o mare putere în producţia de acumulatori"

„Ungaria a devenit o mare putere în producţia de acumulatori”

-

Ungaria a devenit o mare putere în producţia de acumulatori; în 2021 a fost al treilea producător de acumulatori din lume, ceea ce este o mare realizare dacă luăm în considerare dimensiunea şi populaţia ţării, a declarat Tamás Menczer, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior din Ungaria, vineri, la Biatorbágy.

- Reclama -

La evenimentul de inaugurare a investiţiei de la Biatorbágy, unde compania multinaţională chineză de automobile, NIO va produce staţii de schimb pentru acumulatori, Tamás Menczer a subliniat că şi investiţia aceasta arată că politica guvernului maghiar de deschidere către Est a fost una corectă.

Acesta a adăugat că în urmă cu un deceniu, aproximativ 80% dintre investiţiile din lume erau finanţate prin capital din Vest, iar 20%, prin capital din Est; astăzi, proporţia s-a schimbat: 70% dintre investiţii sunt finanţate prin capital din Est, iar 30%, prin capital din Vest.

Ungaria întotdeauna şi-a construit politica externă pe baza respectului reciproc, ceea ce este valabil, desigur, şi în cazul Chinei, a declarat secretarul de stat.

Tamás Menczer a explicat că Ungaria a devenit un lider al noii ere a autovehiculelor datorită Agenţiei Naţionale de Investiţii a Ungariei (HIPA), cu ajutorul căreia companiile din Asia care au dorit să investească în industria de acumulatori electrici şi-au făcut apariţia, în ultimii ani, în 20 de aşezări din Ungaria.

Oficialul ungar a relatat, de asemenea, că la Biatorbágy, compania NIO realizează o investiţie cu o valoare totală de 5,6 miliarde de forinţi, pentru care Guvernul Ungariei a oferit un sprijin nerambursabil de 1,7 miliarde de forinţi. Prin această investiţie vor fi create sute de locuri de muncă, a subliniat Menczer.

Potrivit secretarului de stat, la Biatorbágy vor fi produse staţii de schimb pentru acumulatori în care nu trebuie decât să intri cu maşina, iar aparatura va înlocui complet acumulatorul descărcat cu unul de acelaşi tip, complet încărcat – acest tip de fabrică fiind unic în Europa. Toată operaţiunea durează doar câteva minute, ceea ce este o mare diferenţă faţă de timpii lungi de aşteptare necesari pentru încărcarea acumulatorilor, a adăugat Menczer.

Până în 2025, compania NIO intenţionează să pună în funcţiune peste 4000 de astfel de staţii de schimb de acumulatori, dintre care 1000 vor fi plasate în afara Chinei. La Biatorbágy vor fi produse 20 de staţii pe lună, a specificat Tamás Menczer. Potrivit secretarului de stat, în 2021, veniturile din vânzări ale grupului NIO au fost de aproape 1700 de miliarde de forinţi, compania producând anul trecut peste 90 000 de autovehicule electrice.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...