Un uliu s-a făcut stăpân pe un cimitir din Bihor: Atacă oamenii

0

Localnicii din Santăul Mare, comuna Borş, județul Bihor, se tem să mai meargă în cimitirul satului din cauza unui uliu şorecar, o pasăre răpitoare care, în ultimele săptămâni, a atacat oamenii care s-au apropiat de acest perimetru, transmite EBihoreanul.

Cel puţin un localnic s-a ales cu răni serioase în cap, provocate de pasăre, iar specialiştii spun că singura soluţie este ca uliul să fie capturat şi relocat, dat fiind că face parte dintr-o specie protejată.

Primarul din Borş, Batori Geza, a declarat pentru BIHOREANUL, că a primit plângeri de la mai mulţi localnici din Santăul Mare, care se tem de pasărea agresivă. „Eu n-am fost acolo, dar mi-au zis oamenii că de câteva zile uliul e acolo şi îi atacă, am înţeles că au fost deja persoane rănite. Noroc totuşi că în perioada asta nu merge multă lume la cimitir. N-avem voie să-l împuşcăm, n-avem voie să-i facem nimic, că e specie ocrotită”, a spus edilul.

Din ce povestesc localnicii, pasărea îşi face veacul în arborii din cimitir şi, când vede oameni în apropiere, zboară spre ei, aşa cum face când atacă şoareci sau fazani pe câmp.