spot_img
17 C
București
marți, septembrie 27, 2022
AcasăExterneUn tweet al corespondentului France Presse în Siria, Rusia, ISIS, Dagestan și...

Un tweet al corespondentului France Presse în Siria, Rusia, ISIS, Dagestan și Casa Albă

-

Un tweet a atras atentia Casei Albe cu privire la posibile actiuni ai Rusiei in Siria. Despre ce este vorba? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington, Valeriu Sela:

- Reclama -

Tweet-ul apartine unui reporter al Agentiei France Presse, Andrew Beatty, care sustine ca Rusia ar fi declansat operatiuni militare in Siria. Desi nu e precizat ce ar viza operatiunile respective, se presupune ca daca informatia e adevarata ele ar putea fi indreptate impotriva fortelor ISIS, care au recunoscut ca au atacat o baza militara rusa in Dagestan.

Moscova este un aliat al presedintelui sirian Bashar al-Assad pentru care ISIS e un adversar. Beatty, care este corespondent in Statele Unite, a mai aratat in tweet ca la Casa Alba se considera ca daca Rusia se implica militar in Siria acest fapt este „destabilizator si contraproductiv”.

Statele Unite doresc inlaturarea de la putere a lui Assad, dar in privinta gruparii ISIS actiunile americane coincid cu cele ale regimului de la Damasc, fara sa fie coordonate. Statele Unite fac parte dintr-un grup care bombardeaza ISIS, in Siria si in Irak. America nu este dispusa sa trimita efective terestre, dar pregaste forte kurde si insurgenti sirieni. Regimul Assad incearca si el sa alunge ISIS din Siria.

Atacul de miercuri din Dagestan, care este o regiune predominant musulmana din sudul Rusiei a fost primul initiat de ISIS impotriva fortelor militare rusesti. Nu au fost consemnati morti sau raniti. ISIS pretinde ca are numerosi recruti din regiunile din Nordul Caucazului, in care se gasesc si veterani ai razboiului din Cecenia din 1996.

Autoritatile din regiune neaga ca ISIS recruteaza masiv acolo. Presedintele cecen, Ramzan Kadîrov, care este un aliat al Kremlinului a spus ca „statul diavolesc” asa cum a caracterizat asa numitul califat islamic format de ISIS reprezinta un pericol care nu poate fi ignorat. „Vom distruge fara mila diavolii si banditii” – a spus Kadîrov.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...