spot_img
-1.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 29, 2022
AcasăUncategorizedUn sergent olandez de aviaţie, activ, "s-a alăturat Statului Islamic"

Un sergent olandez de aviaţie, activ, „s-a alăturat Statului Islamic”

-

Un militar olandez în serviciul activ s-a alăturat grupării jihadiste Statul Islamic, afirmă ministerul olandez al apărării.Este vorba de un sergent din aviaţie, în vârstă de 26 ani, care a plecat în Siria, unde Statul Islamic controlează un teritoriu important, transmite Radio România Actualități

.Ştirea a declanşat imediat reacţii în clasa politica, iar procurorul general şi Ministerul Apărării au început anchete.

„Este un act îngrozitor, foarte serios şi foarte cinic pentru colegii săi care luptă împotriva IS” – a spus premierul olandez Mark Rutte.

Militarul a fost suspendat imediat şi i-a fost blocat accesul la toate sursele de informaţii militare.Este pentru prima dată când un militar olandez activ trece de partea jihadiştilor. „Orice caz de radicalizare înseamnă prea mult” – au fost cuvintele ministrului olandez al apărării.

Politicianul de extremă-dreapta Geert Wilders a spus că armata este folosită ca institut de pregătire pentru terorişti, o acuzaţie, respinsă imediat de premier, dar şi de ministrul apărării, Jeanine Hennis-Plasschaert.„Nu cred că intenţia domnului Wilders este de a pune în aceeaşi lumină 55 de mii de oameni şi de a nega riscurile la care sunt expuşi militarii noştri” – a mai spus ministrul apărării.

Olanda participă cu avioane de luptă F16 şi personal militar la campania internaţională împotriva Statului Islamic.

Participarea olandeză se limitează la teritoriile controlate de jihadişti în Irak

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială