spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăAnalizeUn sepepist a tras în aeroportul din Oradea

Un sepepist a tras în aeroportul din Oradea

-

Un angajat de la Serviciul de Pază şi Protecţie (SPP) Bihor s-a ales cu dosar penal, după ce, marţi seară, pistolul pe care îl are în dotare s-a descărcat într-un calorifer al cabinei de pază, scrie Bihoreanul.

Incidentul s-a produs la circa 20 de minute după ce agentul în vârstă de 53 ani a intrat în tură. Bărbatul a preluat pistolul şi, la scurt timp după ce a ajuns în cabina de pază, arma i s-a descărcat în mână.
- Reclama -

Din fericire, în urma incidentului nu a fost nimeni rănit, însă conducerea SPP Bihor a sesizat imediat Poliţia, care a şi declanşat o anchetă.

„Angajatul respectiv lucrează din octombrie 2016 în SPP Bihor şi tot de atunci a fost repartizat la Aeroport. A trecut testul psihologic, ultima oară recent, în decembrie. Acum, în paralel cu ancheta penală, se desfăşoară şi o anchetă disciplinară. Oricum, el a fost retras de la aeroport şi mutat într-un post unde nu are nevoie de armă”, a declarat şeful SPP Bihor, Horia Miara.

Cercetările sunt derulate de Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care l-au audiat deja pe agent, bărbatul susţinând că a apăsat pe trăgaci din greşeală, în momentul în care verifica pistolul, fără să se asigure în prealabil că acesta are piedica trasă.

Până acum nu a mai existat o astfel de situație la SPP.  În urmă cu câțiva ani, Lucian Pahonțu, șeful SPP, declara că niciodată nu s-a tras un foc de armă. Ar fi vorba de primul foc de armă tras de un angajat SPP în istoria sa.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...