spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriUn scriitor francez, „pericol pentru siguranța națională” a României

Un scriitor francez, „pericol pentru siguranța națională” a României

-

Ceea ce i s-a întâmplat lui Raoul Weiss este o imensă mizerie, dacă nu e spion sau potențial terorist.
El este un gânditor de stânga cu tendințe conservatoare și un prozator talentat.  Născut în Alsacia, cetățean francez, a ajuns în România de mai mulți ani, a învățat româna și maghiara. Este îndrăgostit de locurile noastre. Mă consideră nașul lui literar, a scris pe facebook scriitorul Alexandru Petria.

- Reclama -

În 24 octombrie se întorcea cu avionul la Cluj, fusese la Târgul de Carte din Frankfurt. Pe aeroport, a aflat că are interdicție de intrare în țară, pentru 5 ani, fiind considerat un „pericol pentru siguranța națională”. Weiss este corespondentul pentru România al importantului site Visegrad Post, unde articolele apar în engleză și franceză. Acolo semnează cu pseudonimul Modeste Schwartz. De subliniat- dacă nu este spion sau potențial terorist, a deranjat cu articolele sale din presa internațională. Cum în cunosc, nu-l cred deloc una sau alta. E genul de intelectual incomod, nealiniat, ale cărui texte sunt ca mâna pusă din greșeală pe o urzică, susține Petria. 

Vă anunț plin de regret că la cele din întâlnirile noastre prevăzute în România voi întârzia cu vreo 5 ani, dreptul meu de intrare pe teritoriu fiind oprit prin decizie MAI până în data de 11 sept. 2023. Parcă aș fi o „amenințare la adresa securității naționale„. Decizia respectivă mi-a fost comunicată ieri după miază de către poliția de frontieră de pe aeroportul din Cluj, care pe urmă m-a expulzat în direcția Vienei. În momentul de față mă aflu la Budapesta, a anunțat Weiss pe facebook.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...