spot_img
20.2 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăExterneUn român condamnat la Londra pentru salut nazist și “Heil Hitler”

Un român condamnat la Londra pentru salut nazist și “Heil Hitler”

-

O instanță din Londra l-a condamnat pe un român la o amendă penală pentru salut nazist și strigarea în public a lozincii “Heil Hitler”. Curtea de magistrați (echivalentul judecătoriei) Thames din estul Londrei a aplicat sancțiuni financiare în valoare totală de 355 de lire sterline cetățeanului român Adrian Weissenbacher, în vârstă de 40 de ani, care s-a declarat vinovat de comiterea infracțiunii de tulburare a ordinii publice cu agravantă rasistă, transmite Radio France Internationale.

Potrivit procuraturii, duminică 31 mai un voluntar ar organizației evreiești de vigilanți Shomrim din cartierul Stamford Hill din nordul Londrei, unde locuiește o numeroasă comunitate de evrei ultra-ortodocși, a răspuns unui apel din partea unor cetățeni cu privire la un bărbat în stare de ebrietate care se comporta agresiv.

- Advertisement -

Când voluntarul i s-a adresat, Weissenbacher a făcut salutul nazist cu mâna întinsă și a strigat „Heil Hitler!”, continuând sa fie agresiv.

Voluntarul Shomrim a menționat în depoziția sa la poliție că a fost șocat de un asemenea comportament cu care nu s-a mai confruntat niciodată, că s-a simțit insultat dată fiind religia sa și că s-a temut că va fi atacat de Weissenbacher. Ca urmare, a fost chemată poliția, care l-a arestat pe Weissenbacher și luni l-a trimis în judecată în stare de arest.Avocatul lui Weissenbacher a spus în fața curții că clientul său era extrem de beat, că începuse să bea încă de sâmbătă și că nu-și aducea aminte ce s-a întâmplat, deși admite că a comis infracțiunea de care e acuzat.

- Advertisement -

El a adăugat și că Weissenbacher, care lucrează în construcții, susține că nu e rasist și că nu are legături cu grupări neo-naziste.

Judecătoarea districtuală l-a condamnat pe Weissenbacher la £100 amendă penală, considerată achitată prin faptul că inculpatul a petrecut două nopți în arestul poliției, dar l-a obligat să plătească în termen de două săptămâni £100 compensație voluntarului organizației Shomrim pentru comportamentul ofensator si alte £255 cheluieli de judecată, plătibile în tranșe lunare de câte £100, adăugând că alcoolul a fost în acest caz un factor agravant, nu unul atenuant, mai spune corespondentul RFI la Londra.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img