AcasăBasarabiaUn primar PNL s-a înfruptat de la un oligarh moldovean: DOCUMENTE DIN...

Un primar PNL s-a înfruptat de la un oligarh moldovean: DOCUMENTE DIN KAZAHSTAN

-

În perioada octombrie 2009 – mai 2014, exact când a fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene şi apoi premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă şi familia sa, ar fi primit circa 400.000 de dolari, de la o companie controlată de Anatol Stati şi familia, scrie tv8.md citând mold-street.com. De sume mai consistente a beneficiat primarul din Ungheni, județul Mureș, Victor Prodan care a primit, împreună cu soția și fiica sa, mai bine de jumătate de milion de dolari.

Victor Prodan este primar în funcție al PNL.

Anatol Stati este socotit cel mai bogat om din Moldova, cu o avere evaluată la 2 miliarde de dolari. Stati are afaceri în domeniul petrolului îndeosebi în Kazahstan și Sudan.

Politicianul din România menționat de autoritățile din Kazahstan este Victor Prodan, primar în orașul Ungheni din județul Mureș. Acesta ar fi beneficiat, în 2012-2016, de 34 de plăți care au totalizat 440.000 de dolari,  la care se adaugă alte aproape 50.000 de dolari, contravaloarea unui sejur la un hotel de lux din Ucraina. Alți 120.000 de dolari ar fi primit soția și fiica primarului din Ungheni.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...