Un parlamentar austriac s-a plimbat prin România ca să-și facă poze cu oameni politici pentru a le folosi în campania electorală

0
35

Deputatul Harald Troch, candidat la alegerile parlamentare de la sfârșitul lui septembrie din partea SPÖ (Partidul Social Democrat din Austria) s-a plimbat prin România ca să facă poze cu oameni importanți, pentru a le folosi în campania electorală, scrie Ziarul Românesc din Austria.

Românii care au venit duminica trecută la biserica românească din cartierul vienez Simmering au fost întâmpinați de un domn care le împărțea manifeste electorale ce promovau un politician austriac: Harald Troch, candidat la alegerile parlamentare din partea SPÖ (Partidul Social Democrat din Austria). Nimic deosebit, românii din străinătate, cam în orice colț al lumii, se implică în politica locală. În interiorul pliantelor au găsit însă câteva figuri de politicieni români și din Rep. Moldova care au avut în ultima perioadă conflicte cu diaspora, scrie sursa citată.

În pliant au fost introduși mai mulți români, atât din țară, cât și din Austria, despre care nu știm deocamdată dacă și-au dat acordul pentru a apărea într-un manifest electoral. La fel, nici cei trei politicieni. Doar despre președintele CJ Suceava știm, din surse apropiate domniei sale, că a fost mirat când a aflat că, fără a fi avizat și fără a i se cere permisiunea, apare într-un material electoral (într-o ipostază nu tocmai bună pentru imagine, la o masă cu mâncare și băutură) alături de deputatul socialist Harald Troch  și o reprezentantă a unei asociații, persoană controversată în comunitatea românească din Viena. 

Troch s-a plimbat prin România ca să facă poze cu oameni importanți, pentru a le folosi în campania electorală. Dar nu prea a înțeles cu cine are de-a face din punct de vedere politic. Chirică, cunoscut pentru scandalurile din presă legate de casele pe care le-a achiziționat în ultima perioadă, e unul care atacă diaspora (citiți AICI și AICI) iar Andrei Năstase e la guvernare în Rep. Moldova cu Dodon, amicul lui Putin. Singurul care are relații foarte bune cu diaspora și care a făcut nenumărate acțiuni de promovare a Bucovinei, în special la Viena, e Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, dar el e politician de dreapta și nu a avut habar despre faptul că apare în pliant, mai scrie Ziarul Românesc.