spot_img
1.6 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeUn om al lui Merkel a primit o ”sumă din cinci cifre”...

Un om al lui Merkel a primit o ”sumă din cinci cifre” de la un lider politic din Balcani condamnat pentru corupție

-

Un parlamentar din blocul conservator al cancelarului german Angela Merkel a demisionat joi seară după ce o publicaţie a relatat că politicianul a primit bani pentru a face lobby pentru un partid politic din Macedonia de Nord, transmite dpa, citând mai multe media germane.

- Reclama -

Revista Der Spiegel a scris că Tobias Zech, ce reprezenta Uniunea Creştin-Socială (CSU) în Bundestag, a primit în anul 2016 o ‘‘sumă din cinci cifre” pentru a consilia partidul fostului premier nord-macedonean Nikola Gruevski. El a făcut personal campanie pentru Gruevski, potrivit publicaţiei citate.

Nu există nimic care să sugereze că vreo legătură de afaceri cu partidul lui Gruevski, avută în perioada în care Zech era parlamentar cu normă întreagă, ar fi fost ilegală. Ulterior, Nikola Gruevski a fost condamnat pentru corupţie de un tribunal din Macedonia de Nord şi a fugit în Ungaria, unde a primit azil politic şi trăieşte în exil.

Acest caz intervine în cel mai prost moment posibil pentru blocul conservator al Angelei Merkel, care a pierdut deja trei parlamentari din cauza acuzaţiilor că aceştia au primit bani pentru intermedierea unor contracte privind achiziţionarea de măşti sanitare.

Conservatorii germani au înregistrat înfrângeri istorice în alegerile regionale desfăşurate duminică în mai multe landuri, una dintre nemulţumirile electoratului fiind legată de modul de desfăşurare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Un sondaj realizat de agenţia Forsa şi publicat pe 17 martie indică faptul că blocul CDU-CSU este susţinut de 29% dintre alegătorii germani, faţă de 40% în iunie anul trecut, când cancelarul Angela Merkel a fost lăudat pentru modul de gestionare a primului val al pandemiei de COVID-19.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img