spot_img
6.1 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăDezvaluiriUn ministru britanic aflat pe lista neagră a Israelului la funeraliile Regelui...

Un ministru britanic aflat pe lista neagră a Israelului la funeraliile Regelui Mihai

-

Casa Regală a anunţat că la funeraliile Regelui Mihai, care vor avea loc sâmbătă, va fi prezent și Sir Alan Duncan – ministru de stat pentru Europa şi America din Marea Britanie. 

- Reclama -

Duncan apare pe lista neagră a Israelului. 

Duncan este pomenit de un oficial din cadrul ambasadei Israelului în Marea Britanie care a fost filmat de un jurnalist sub acoperire în timp ce discută despre cum pot fi „înlăturați” unii parlamentari britanici care ar putea fi considerați  „anti-Israel”, potrivit Al-Jazeera.


Jurnalistul Al-Jazeera s-a prezentat, potrivit The Guardian, drept un membru al unei organizații laburiste de lobby pentru Israel. El i-a filmat cu camera ascunsă pe Shai Masot, un angajat al ambasadei Israelului la Londra, și pe Maria Strizzolo, funcționar public și fostă consilieră a unor politicieni conservatori.

Din convorbirea dintre cei trei reiese că Masot îi sugerează lui Strizzolo să ajute la „înlăturarea” mai multor politicieni britanici, inclusiv a secretarului de stat pentru Afacerile Externe, Sir Alan Duncan.

Despre Duncan, oficialul israelian spune că „provoacă probleme”. Ministrul este cunoscut pentru poziția critică față de acțiunile de colonizare ale Israelului și pentru faptul că e susținătorul unui stat palestinian.

Un alt nume menționat în discuție este cel al lui Crispin Blunt, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Comunelor, care și-a manifestat susținerea față de cauza palestiniană.

În convorbire, Masot și Strizzolo vorbesc și despre ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, despre care oficialul israelian spune, în înregistrare: „Știi bine că e un idiot”. La solicitarea The Guardian, Strizzolo a spus că afirmațiile difuzate de Al-Jazeera au fost scoase din context și că toată discuția a fost, de fapt, „o bârfă inofensivă”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img