Un miliardar cu afaceri în România şi-a pierdut trei din cei patru copii în atacurile sângeroase de Paști din Sri Lanka

0
104

Miliardarul danez Anders Holch Povlsen, cel mai mare unic acţionar al gigantului de îmbrăcăminte Asos, şi-a pierdut trei din cei patru copii în atacurile sângeroase care au avut loc duminică în biserici şi hoteluri de lux din Sri Lanka, soldate cu sute de morţi şi alte sute de răniţi, a relatat azi BBC, citând un purtător de cuvânt, transmite Inpolitics.

Familia miliardarului se afla în Sri Lanka într-o vizită de Paşte. Numele celor trei copii ucişi în atentate nu au fost făcute publice.

Anders Holch Povlsen deţine lanţul internaţional de îmbrăcăminte Bestseller. El este de asemenea cel mai mare unic acţionar al gigantului din domeniul vestimentaţiei Asos şi cel mai mare proprietar privat de terenuri din Regatul Unit, potrivit cotidianului britanic Times.

Anders Holch Povlsen este, totodată, unul dintre marii latifundari ai României, el fiind unul dintre patronii celebrei Fundații Carpathia, despre care am mai scris și care a achiziționat la noi, în ultimii ani, peste 16.000 de hectare de pădure și are în plan să meargă pînă la 100.000 de ha ori chiar mai mult.