spot_img
-0.8 C
București
luni, ianuarie 24, 2022
AcasăAnalizeUn judecător federal blochează ordinul lui Biden de vaccinare obligatorie a lucrătorilor...

Un judecător federal blochează ordinul lui Biden de vaccinare obligatorie a lucrătorilor din sănătate

-

Un judecător federal din Missouri a blocat ordinul de vaccinare al președintelui american Joe Biden pentru lucrătorii din domeniul sănătății din 10 state, spunând că ar avea nevoie de aprobarea Congresului, ceea ce nu are.
Judecătorul de la Curtea de District din SUA, Matthew Schelp, a emis luni o ordonanță preliminară, blocând ordinul Casei Albe conform căreia toți lucrătorii angajați de Centrele pentru Servicii Medicare și Medicaid (CMS) trebuie să fie vaccinați până la 4 ianuarie 2022 sau riscă să-și piardă locul de muncă.

„Natura și amploarea mandatului CMS necesită o autorizare clară din partea Congresului, iar Congresul nu a oferit niciuna”, a spus Schelp, adăugând că ordinul este justificat de „semnificația economică și politică vastă” a mandatului.

Hotărârea de luni înseamnă că Missouri, Nebraska, Arkansas, Kansas, Iowa, Wyoming, Alaska, Dakota de Sud, Dakota de Nord și New Hampshire nu vor fi supuse ordinului. Casa Albă are opțiunea de a face recurs înaintea celui de-al optulea circuit.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială