spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăActualitateUn general canadian prins de ruși în timp ce încerca să fugă...

Un general canadian prins de ruși în timp ce încerca să fugă din Azovstal: El ar fi condus un laborator biologic secret

-

Generalul canadian Trevor Cadier a fost arestat în timp ce încerca să fugă de pe teritoriul combinatului ”Azovstal”, din Mariupol, a anunțat publicația Vzgliad, citând presa și bloggeri. 

Potrivit informațiilor disponibile, generalul a condus laboratorul biologic nr.1 din Ucraina, unde 18 persoane au lucrat cu virusuri letale. Cadier a fost adus la Moscova unde va fi deferit justiției, transmite canalul ”360”. 

Utilizatorii rețelei Twitter au propus ca generalul, în cazul în care va fi prins, să testeze pe propria piele noile medicamente, ca pedeapsă. 

- Advertisement -

Din informațiile anterioare s-a făcut cunoscut că la ”Azovstal” se află un general-mercenar, care ține legătura cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

După cum amintește Vzgliad, de pe teritoriul întreprinderii ”Azovstal” au fost evacuați 101 oameni, inclusiv femei și copii.

- Advertisement -

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, pe 30 aprilie, din interiorul combinatului ”Azovstal” și din casele învecinate au ieșit 46 de oameni, pentru ca pe 1 mai să fie eliberate din incinta uzinei 80 de civili. Se precizează că persoanele care au ieșit la 30 aprilie au decis de bună voie să rămână în republica DNR. 

Un bărbat care a părăsit teritoriul întreprinderii anterior a relatat că la ”Azovstal” au rămas cel puțin 300 de civili. 

Publicația Vzgliad a scris anterior că, pe lângă naționaliști, la ”Azovstal” s-ar putea afla și înalți reprezentanți ai comandamentului țărilor NATO. 

Vzgliad amintește, totodată, că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat ca ”Azovstal”, ultimul bastion al naționaliștilor ucraineni, să nu fie luat cu asalt, ci să fie blocat în așa fel, încât ”nici musca să nu treacă”.

Trevor John Cadieu, născut în Saskatchewan, Canada, este un ofițer superior canadian. Cadieu s-a născut în Saskatchewan și a crescut în Columbia Britanică. A absolvit Colegiul Militar Regal al Canadei în 1995 și de atunci a servit ca ofițer în forțele canadiene. A fost trimis în Bosnia în 1997, apoi a luptat în Afganistan (mai întâi la Kandahar ca căpitan al unei escadrile de recunoaștere) din 2002 până în 2007, unde este comandantul unei escadrile blindate de Leoparzi în cadrul Batalionului 1 Strike Group al Regimentului Regal Canadian. Între 2010-2012 a fost ofițer comandant al Regimentului Blindat Strathcona. Din 2012 până în 2016, a comandat Brigada 1 mecanizată canadiană. Apoi a comandat forțele canadiene staționate în Iordania. În 2017, a fost numit comandant al Diviziei a 3-a canadiană. Pe 24 iunie 2019, Cadieu a fost numit Director al Statului Major Strategic Unit al cărui aspect de intelligence este esențial pentru realizarea analizelor strategice. A fost numit la sfârșitul lunii august 2021 Comandant al Forțelor Terestre canadiene; dar ceremonia în cadrul căreia urma să-și primească oficial atribuțiile pe 7 septembrie 2021 este anulată în ultimul moment din cauza unei plângeri împotriva sa privind un scandal sexual. În octombrie 2021, a demisionat din armata canadiană după treizeci de ani de serviciu.

La 21 aprilie 2022, presa canadiană a scris despre implicarea sa în războiul din Ucraina.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img