Un general ACUZĂ monitorizarea SRI şi CIA

0
204

Fostul şef al SPP, generalul Dumitru Iliescu, a trimis o scrisoare şefului Comisiei SRI, Claudiu Manda, în care acuză SRI şi CIA că ar fi monitorizat cu şi fără mandat pe membrii CSAT.

Textul integral al scrisorii:

DOMNULE PRESEDINTE IULIAN CLAUDIU MANDA,

Va informez ca am intrat in posesia unor date care reflecta faptul ca, din ordinul domnilor George Maior si Florian Coldea, membrii CSAT au fost monitorizati in mod complex, unii cu mandate date pe siguranta nationala, altii fara mandat, sau pe mandatele date pentru alte persoane din anturajul acestora.
De asemenea, am primit informatii conform carora a fost monitorizat, pe mandat de siguranta nationala, si domnul Crin Antonescu, inclusiv in perioada in care a asigurat interimatul functiei de Presedinte al Romaniei.
Monitorizarea domnului Calin Popescu Tariceanu s-a facut pentru ca reprezentantii CIA la Bucuresti il suspectau ca are conexiuni cu francezii si nu doreau ca acesta sa acceada intr-o asemenea functie. Si dosarul penal care i s-a construit a fost facut tot la sugestia acestora, pentru a fi scos din functia actuala si din zona politica.
Monitorizarile mentionate anterior au fost facute tot la sugestia reprezentantilor partenerului strategic. Informatiile obtinute in acest mod au fost transmise ilegal reprezentantilor partenerilor nostri strategici, afectand grav Siguranta Nationala a Romaniei!
Din datele primite reiese si faptul ca, vis-a-vis de aceste aspecte, nu a fost strain nici Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale.
Informatiile prezentate in aceasta scrisoare mi-au parvenit de la persoane din interiorul SRI, persoane angrenate in operatiunile de monitorizare si ale caror date, furnizate anterior, s-au confirmat in totalitate!
V-am prezentat aceste aspecte, avand in vedere faptul ca doar Comisia, pe care cu onoare o conduceti, poate sa le verifice si sa stabileasca adevarul, vinovatii si masurile necesare pentru ca acesta situatie sa nu se mai repete.

Va asigur, domnule Presedinte, de sincera colaborare si de aleasa consideratie!

General Dumitru Iliescu
15.04.2018″