spot_img
-0.6 C
București
joi, ianuarie 27, 2022
AcasăExterneUn fost șef al CIA, dezvăluire șoc: Am fost de față când...

Un fost șef al CIA, dezvăluire șoc: Am fost de față când Michael Flynn a discutat cu ginerele lui Erdogan despre extragerea din SUA a lui Fetullah Gulen

-

Fostul consilier pentru securitate națională al lui Donald Trump, Michael Flynn, ar fi discutat cu ministrul turc de externe și cu ginerele președintelui Recep Erdogan despre extragerea din SUA a clericului Fetullah Gulen, pe care autoritățile turce îl acuză de orchestrarea puciului din iulie 2016. Dezvăluirea a fost făcută de un fost director al CIA, James Woolsey. Gulen trăiești în exil în statul Pennsylvania, din 1999.

Turcia a cerut insistent extrădarea predicatorului Fethullah Gulen, dar s-a lovit de fiecare dată de refuzul Administrației Obama.

James Woolsey susține că, în septembrie 2016, a asistat la o discuție în care s-a vorbit nu despre extrădarea, ci despre cum ar putea fi extras Gulen din SUA și apoi adus în Turcia. La discuția care a avut loc într-un hotel din New York și la care a luat parte și Woolsey ar fi participat Michael Flynn, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, și ginerele lui Erdogan.

„A fost o discuției consistentă despre găsirea unei metode de a-l aduce pe Gulen din SUA în Turcia. S-ar putea spune că a fost un brainstorming, însă unul pe o temă serioasă, care, în mod clar, ar fi o încălcare a legii”, a precizat fostul șef al CIA. potrivit Wall Street Journal.

Flynn a primit 530.000 de dolari, în toamnă, când făcea campanie pentru Donald Trump, ca să fie agent de lobby pentru Guvernul turc.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială