spot_img
25.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăDezvaluiriUn fost ofițer SRI, secretar general adjunct al Guvernului, vinde rafturi de...

Un fost ofițer SRI, secretar general adjunct al Guvernului, vinde rafturi de un miliard de lei vechi Ministerului Comunicațiilor

-

Secretarul general adjunct al Guvernului, Liviu Neagu (41 de ani), a vândut Ministerului Comunicațiilor, de când e în funcție, rafturi și dulapuri în valoare de peste 100.000 de lei (un miliard de lei vechi), scrie pressone.ro.

- Reclama -

Informațiile referitoare la contractele încheiate în 2014 și 2015 între Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) și firma VGS Art Design SRL, deținută de Neagu, apar atât în declarația de interese a acestuia, depusă în iunie 2015, cât și în lista achizițiilor publice ale MCSI.

Poreclit de presă „bodyguard-ul lui Dan Diaconescu”, după ce o altă firmă a sa l-a păzit pe patronul OTV în campania electorală din 2012, Neagu a lucrat 10 ani în SRI și acum este membru UNPR.

Liviu Robert Neagu este un personaj puțin cunoscut. Originar din Teleorman, a absolvit Institutul Național de Informații în 1997 și a lucrat timp de 10 ani în SRI.

În 2011 s-a înscris în PP-DD, unde s-a „lipit” de Dan Diaconescu și a devenit secretar general al partidului. La alegerile parlamentare din 2012, a candidat, fără succes, pentru un post de senator în Neamț.

La acea dată, presa locală din Teleorman a scris că firma de pază a lui Neagu, Valahia Guard Security SRL, ar fi asigurat protecția lui Dan Diaconescu.

În 2014, Victor Ponta a încheiat un protocol de colaborare cu Dan Diaconescu în vederea alegerilor prezidențiale. Doi membri PP-DD au primit posturi în Executiv, deși premierul insistase că nu se pune problema cooptării în coaliție a partidului condus de Dan Diaconescu.

Unul dintre cei doi a fost Liviu Neagu, numit secretar general adjunct al Guvernului în iunie 2014.

Chestionat de ziariști, Ponta a apelat la o replică din filmul „B.D. la munte și la mare” și a spus că pe Neagu îl recomandă „vocea și talentul”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...