Un fost colonel SPP pus șef la Oil Terminal

0
214

Oil Terminal SA are un nou director, numit politic, care îşi va începe mandatul la compania de stat constănţeană pe 1 august. Este vorba despre un fost colonel SPP, bodyguardul premierului Nicolae Văcăroiu şi al altor prim miniştri, reprofilat în afacerist şi politician, în prezent vicepreşedintele ALDE Giurgiu. Despre noul director Oil Terminal, “Replica” dezvăluia în 2013 că era anchetat penal după ce ar fi falsificat semnătura primarului din Agigea pentru a vinde ilegal o vilă, scrie Replica de Constanța.

Nicu Ştefan, vicepreşedintele ALDE Giurgiu, om de afaceri are o poveste spectaculoasă, dezvăluită de „Replica” încă din 2013. Nicu Ştefan este colonel SPP în rezervă, fost şef al grupului care îl păzea pe premierul Nicolae Văcăroiu în perioada 1992- 1996 şi pe următorii trei premieri ai României. In 2013, colonelul SPP transformat in om de afaceri si politician, era cercetat de Parchetul Curţii de Apel Constanţa pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii.

În paralel, Primăria Agigea s-a constituit atunci parte civilă pentru suma de 255.820 lei, reprezentând impozitul pe teren, taxa de pază, taxa de gunoi şi impozitul pe clădire aferente vilei construite şi vândută ilegal de colonelul SPP, imobil situat pe strada Emil Racoviţă, lot SM 13, din zona Steaua de Mare.