spot_img
30.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăBasarabiaUn erou necunoscut azi

Un erou necunoscut azi

-

În această zi de Paște, vă invit să descoperiți un om, un român despre care, cel mai probabil, nu ați auzit. Pentru mine însă este un model de jertfă și luptă pentru un ideal pe care l-a slujit în vremuri foarte grele.Numele lui este Emanoil Catelly, om politic român, senator și deputat în Parlamentul României, prefect al județului Bălți în perioada interbelică. A fost ideologul Sfatului Țării creat în 1917, a scris pe facebook președintele PMP, Eugen Tomac.

- Reclama -

Arestat fără mandat pe 6 iulie 1940, după anexarea Basarabiei, a decedat în 1943, în Siberia.Prin grija neobositului Iurie Colesnic, am descoperit procesele verbale ale anchetelor la care a fost supus Emanoil Catelly, cel care pe 20 august răspundea ofițerilor NKVD astfel: “Ideea mea călăuzitoare este formarea statului românesc unitar în componența Statelor Unite ale Europei!” Vă invit să lecturați cele câteva pagini ale interogatoriului lui Emanoil Catelly. Veți descoperi realitatea acelor vremuri. În vara lui 1940, peste 8500 de lideri ai partidelor politice, preoți, profesori, au fost arestați și duși la închisoarea din Chișinău. Aproape toți au sfârșit în GULAG!Dumnezeu să-i odihnească pe toți românii care au murit departe de casă, departe de cei dragi! Hristos s-a jertifit și pentru ei, a mai scris Tomac.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...