spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
Acasă#FreeIranUn deputat român susține revoltele din Iran

Un deputat român susține revoltele din Iran

-

Deputatul Cristina Iurișniți, Președintele Comisiei pentru Egalitate de Sanse intre Barbati si Femei din cadrul Parlamentului României, a trimis un mesaj poporului iranian si Rezistentei Iraniene, sustinind protestele din Iran impotriva regimului de conducere.

MESAJUL DEPUTATULUI:

”Auzim constant vești tulburătoare din interiorul Iranului încă din 15 noiembrie 2019. Regimul fascist religios care guvernează Iranul și-a reprimat, a torturat și și-a executat propriul popor. Se pare că, suprimarea protestelor recente, a trecut dincolo de orice act de terorism și crimă.
Peste 600 de morți, mii de răniți și peste 10.000 de arestați, este un fapt inacceptabil mai ales în cazul protestelor pașnice, ale persoanelor neinarmate din secolul XXI.

Organizația Națiunilor Unite ar trebui să numească negresit un comitet de constatare a faptelor, care să investigheze evenimentele acestei tragedii și să judece orice persoană din regimul iranian care a fost implicată în infracțiunile comise, în temeiul legilor internaționale privind apararea drepturilor omului.
SUA și unele țări din spatiul european au condamnat represiunea asupra protestatarilor din Iran. Totuși, acest lucru nu este suficient. UE trebuie să ia o poziție clară împotriva regimului iranian și trebuie să-l tragă la răspundere pentru acest act de barbarie. În urma recentelor evenimente din Iran, UE a anunțat lansarea Intex în loc să ia măsuri împotriva regimului iranian.

Acesta este un mesaj greșit care va fi transmis dictatorilor care guvernează Iranul și, cu siguranță, în memoria istorică a poporului iranian, Uniunea Europeană va fi văzută ca un partener în aceste crime împotriva umanității.
În calitate de membru al Comitetului Parlamentarilor Români pentru Iranul Liber, cer urgent o poziție fermă a comunității internaționale împotriva regimului conducător din Iran. Susțin apelul poporului iranian pentru o republică democratică bazată pe separarea religiei de guvern. Și închei acest mesaj cu o propoziție din partea doamnei Maryam Rajavi.

Presedinta Consiliului National al Rezistentei Iraniene a solicitat Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, să prezinte Consiliului de Securitate atrocitățile săvârșite de dictatura religioasă care conduce Guvernul Iranului, de liderul său suprem Ali Khamenei și de IRGC, având în vedere numărul în creștere al celor uciși și răniți. Ea l-a îndemnat să convoace o ședință extraordinară a Consiliului.

Tăcerea față de crimele împotriva umanității comise în Iran în fiecare zi este absolut inacceptabilă, a subliniat doamna Rajavi, adăugând că Consiliul de Securitate trebuie să declare regimul și liderii săi responsabili de criminalitatea împotriva umanității pentru care trebuie să se confrunte cu justiția.
Martirii sunt în mare parte adulți tineri și adolescenți, mulți dintre ei împușcați în cap și în piept. Numărul celor uciși este de fapt mult mai mare. Regimul comploteaza pentru a ascunde cifra reală. În multe cazuri, forțele de ordine nu predau trupurile mortilor familiilor lor și chiar refuză să le ducă la biroul legistului, în schimb le îngroapă în locuri necunoscute.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img