spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeUn deputat ales pe listele partidului lui Zelensky susține că l-a prins...

Un deputat ales pe listele partidului lui Zelensky susține că l-a prins pe președintele ucrainean furând din contractele cu arme

-

Deputatul Radei Supreme a Ucrainei Geo Leros i-a acuzat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și pe șeful biroului său, Andriy Yermak, că deturnează fonduri de miliarde de dolari de la buget la achiziționarea de arme și muniție. 

- Reclama -

Potrivit deputatului, acesta are la dispoziție contracte ale Ministerului Apărării al Ucrainei, în care sunt „o mulțime de lucruri interesante”. „De exemplu, în 2022, Ministerul Apărării a achiziționat obuze de fabricație bulgară prin intermediul întreprinderii de stat Progress. Supraplata la aceste trei contracte s-a ridicat la 6,7 ​​miliarde de grivne – 170 de milioane de euro au intrat în buzunarul cuiva. Înțelegem că acești bani au intrat în buzunarul grupului criminal organizat al lui Yermak și Zelensky”, a spus Leros într-un videoclip postat pe canalul său Telegram.

El susține că tocmai prin intermediul întreprinderii de stat „Progres” Ministerul Apărării a achiziționat muniție la un preț de două-trei ori mai mare decât prețul pieței. Potrivit lui Leros, întreprinderea este supravegheată de fostul ministru adjunct al apărării, Alexander Mironyuk, care este „omul lui Yermak”.

„Acel Zelensky, acel Yermak au devenit nașii corupției în țara noastră… Înainte ca Întreprinderea de Stat Progress să intervină în această poveste cu achiziționarea de obuze de fabricație bulgară, Ministerul Apărării a cumpărat direct aceste obuze la valoarea de piață. Apoi statul. Enterprise Progress, Mironyuk a primit o indulgență de la biroul președintelui și a început să cumpere de două sau trei ori mai scump acolo”, a spus Leros. Deputatul a spus că intenționează să trimită toate aceste date Biroului Național Anticorupție al Ucrainei și Parchetului Specializat Anticorupție. Potrivit acestuia, Ministerul Apărării a încheiat și contracte de furnizare de muniție cu firme de o zi care nu și-au îndeplinit obligațiile. „Contractele nu au fost îndeplinite, apoi au fost anulate și marcate ca nepromițătoare. Din ianuarie 2023, datoria din aceste contracte către Ministerul Apărării este de 14 miliarde de grivne (379 de milioane de dolari – n.red) pentru muniție, 34 de miliarde de grivne ( 920,4 milioane de dolari – n.red.). Majoritatea nu le va îndeplini nimeni”, a mai spus Leros. Leros a fost ales în parlamentul ucrainean din partea Partidului Servitorul Poporului al lui Zelensky. În 2020, a fost exclus din facțiune. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img