spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăhighlightUn denunţător spune că i-a dat mită lui Oprescu un milion de...

Un denunţător spune că i-a dat mită lui Oprescu un milion de euro

-

Unul din denunţătorii din dosarul lui Sorin Oprescu susţine că i-a dat mită acestuia un milion de euro, în perioada 2013- 2015, potrivit referatului procurorilor cu propunerea de arestare preventivă a edilului Capitalei.

Conform sursei citate, denunţătorul i-ar fi dat lui Sorin Oprescu cu ocazia fiecărei întâlniri sume cuprinse între 20.000 şi 60.000 de euro.

- Advertisement -

„În total, în perioada 2013-2015, i-a remis inculpatului Oprescu Sorin Mircea, după aproximarea sa, 1.000.000 euro. Sumele remise în anul 2013 proveneau în proporţie de 80% din mita pe care o încasa de la denunţători pentru contractele încheiate pentru asfaltarea aleilor de la C.C.P.B.P.B., iar o altă parte provenea de la un contract menţionat încheiat de aceeaşi instituţie cu SC (…..) SRL”, se arată în referatul procurorilor.

Denunţătorul le-a mai spus procurorilor că sumele date, în 2014, edilului Capitalei proveneau de la lucrările de la „apă şi canal” efectuate la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), respectiv diferenţa de la lucrările de „gard” efectuate la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului (CCBPB), de reprezentanţii unei firme care a formulat denunţ.

- Advertisement -

Oprescu a fost reţinut de DNA, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce ar fi primit mită 25.000 de euro.

Primarul general va fi dus duminică, la ora 19.00, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit DNA, edilul Capitalei a primit banii prin intermediul şefului unei instituţii din Primărie, de la patru denunţători.

Potrivit surselor citate, o parte din banii primiţi mită de Oprescu au fost găsiţi asupra sa, iar o parte la locuinţa acestuia.

Conform anchetatorilor, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea primăriei şi o persoană de încredere a primarului, Oprescu a primit de la primul 25.000 de euro din 60.000 de euro pretinşi de cei doi de la patru denunţători pentru edil.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img