spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriUn consilier prezidențial acuzat că subminează economia națională

Un consilier prezidențial acuzat că subminează economia națională

-

Bobby Păunescu îl acuză pe consilierul prezidențial Cosmin Marinescu de faptul că subminează economia românească. 

- Reclama -

Păunescu a declarat, pentru B1 TV, că în cadrul summit-ului Celor Trei Mări, unde se va discuta despre energie și va avea loc și un forum al oamenilor de afaceri, nu este invitat cel mai mare jucător din piața de energie din România. Invitațiile au fost făcute chiar de Marinescu, iar Bobby Păunescu îl suspectează pe acesta că ori nu se pricepe, ori este de rea credință.

”Să nu luăm în derâdere toată povestea. S-a făcut un efort foarte mare, se întâmplă chestiunea asta, vin foarte mulți lideri, organizat cu Guvernul, Președinția și Camera de Comerț, dar avem o problemă. Fiind în România, când organizăm ceva avem o problemă. Există și un for al oamenilor de afaceri, unde practic vin oameni de afaceri din toate țările astea și discută trei teme principale: IT-ul, infrastructura, care la noi lipsește cu desăvârșire, și energia. La energie, cel mai mare jucător din piață nu e invitat, deci nu va participa că nu are invitație, n-are cum să intre. Marinescu, profesor sau fost profesor la ASE, s-a ocupat de aceste invitații și probabil invitațiile lui au fost făcute în logica electorală, nu în forumul de afaceri. Deci când tu nu chemi cel mai mare jucător din piață pe energie, înseamnă că ori nu te pricepi, ori ești de reacredință.  Pe lângă asta, trebuie să-l informăm, chiar dacă este profesor la ASE, că în România există o organizație numită Consiliul Economic și Social, unde sunt sindicatele, patronatele, societatea civilă. Fiecare lege trebuie să aibă avizul consultativ al CES. Pentru un forum de afaceri, principala organizație cu care trebuie să discuți pentru afaceri e reprezentată de patronate, că ele sunt industria. Problema e că majoritatea sunt patronatele românești ale firmelor românești și poate nu se dorește să fie firmele românești acolo. Nu știu, eu așa o iau…Deci, după părerea mea, acest domn Marinescu, consilierul domnului președinte, subminează economia românească. Când tu n-ai nici cel mai important jucător din energie pe piață, noi ne ducem acolo să negociem ce? Când te duci să negociezi, te duci cu vârfurile, nu?”, a declarat Bobby Păunescu, pentru B1 TV.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...